Sol·licitud de la devolució d'ingressos indeguts de la taxa per homologació i expedició de títols o estudis estrangers universitaris

A través d'aquest procediment es pot sol·licitar la devolució de la taxa abonada indegudament per una sol·licitud d'homologació o equivalència de títols o estudis universitaris estrangers. Codi SIA: 2447918

ÒRGAN RESPONSABLE

Subdirecció General de Títols i Ordenació, Seguiment i Gestió dels Ensenyaments Universitaris.

DESCRIPCIÓ GENERAL

El següent procediment és per a sol·licitar la devolució per ingrés indegut de la taxa 107 d'Homologació/Equivalència de Titulació Universitària.

L'abonament de la taxa li confereix a l'interessat el dret al tràmit d'homologació o equivalència de titulació universitària.

Conforme al que s'estableix en l'article 12 de la Llei 8/1989, de 13 d'abril, de Taxes i Preus Públics, a tenor del qual "Procedirà la devolució de les taxes que s'haguessin exigit, quan no es realitzi el seu fet imposable per causes no imputables al subjecte passiu".

Per tant, l'interessat haurà d'aportar la documentació de no haver iniciat el procediment per a homologació i/o declaració d'equivalència de títols d'educació universitaris per causes alienes a la seva voluntat, degudament acreditades.

Haurà de presentar escrit que expliqui quin és el títol d'educació superior l'homologació o l'equivalència del qual buscava i pel qual ha realitzat el pagament, i explicar les raons degudament justificades per les quals no ha presentat la resta de documentació corresponent al tràmit.

Per a realitzar el tràmit, hauran d'indicar-se totes les dades del subjecte passiu (nom i cognoms, document d'identitat, NIF/NIE) així com de la taxa la devolució de la qual sol·licita, número de justificant de pagament de la taxa 107, data de l'ingrés, import ingressat, el NRC, i en cas d'haver realitzat transferència bancària, hauran d'indicar l'IBAN del compte on va realitzar l'ingrés identificant-se totes les dades d'aquest.

S'hauran d'adjuntar els documents originals de l'ingrés. Els justificants del pagament de la taxa 107, així com com de les transferències bancàries realitzades al compte del Ministeri d'Universitats hauran de venir degudament completats, identificant les dades del pagament (Número de justificant 107, titular del pagament, data, import, número de compte bancari) i segellats pel banc on ha realitzat l'ingrés.

No procedirà la devolució dels pagaments realitzats en els quals posteriorment no s'hagi presentat la corresponent sol·licitud d'Homologació o Equivalència.

No procedirà cap devolució per a aquelles sol·licituds que no presentin les dades identificatives del subjecte passiu així com els justificants de pagament 107 o transferència bancària degudament emplenats identificant les dades del pagament i segellats pel banc.

Pot trobar informació addicional del procediment en el portal del Ministeri d'Universitats:

 IconoInternet Premi aquí per a obtenir més informació...

Per a realitzar la tramitació telemàtica de la sol·licitud, premi el botó 'Accedir al Procediment'