Declaració d'Equivalència de títols estrangers d'educació superior a nivell acadèmic de grau o màster universitaris oficials

A través d'aquest procediment es pot sol·licitar l'equivalència de títols d'educació superior atorgats per institucions estrangeres a titulació i a nivell acadèmic de grau o màster universitaris oficials

IMPORTANTResolució per la qual es dicten instruccions per a la tramitació del procediment d' homologació i de declaració d' equivalència.

IconoInternet  Preguntes freqüents sobre la Resolució per la qual es dicten instruccions per a la tramitació del procediment d' homologació i de declaració d' equivalència

 

L'equivalència a titulació atorga al títol estranger, en tot el territori nacional, els mateixos efectes corresponents al nivell acadèmic que els títols que es troben compresos en l'àrea i camp específic de formació al qual s'hagi declarat l'equivalència, a exclusió dels efectes professionals respecte d'aquells títols susceptibles d'obtenir-se per homologació.

Per a persones afectades pel conflicte a Ucraïna, si us plau, consulteu aquesta informació.

Les sol·licituds són tramitades per estricte ordre de data de recepció i les sol·licituds duplicades seran desestimades.

Pot consultar la situació de l'expedient a través de: Consulti el seu expedient.

Dins d'aquest mateix procediment podrà pagar la taxa per transferència bancària o targeta de crèdit (sempre que l'obligat al pagament disposi de NIF, DNI o NIE i la seva entitat estigui adherida als corresponents convenis amb l’AEAT de pagament de taxes amb càrrec en compte o mitjançant targeta), sense necessitat d'emplenar físicament i adjuntar un model 790.

Si desitja realitzar el pagament a través del model 790 i encara no disposa d'aquest, pot descarregar-lo en el següent enllaç i aportar-lo a continuació en l'opció de pagament: Aportar justificant.

(IMPORTANT: El model de pagament de taxa 790 107 consta de tres còpies i és única i identificada amb un número concret per a cada pagament. Per tant, si desitja realitzar un altre pagament, haurà de descarregar-lo de nou. En cap cas faci fotocòpies.)

Premi en aquest enllaç per a la descàrrega del model 790-107

EXEMPCIONS. Si disposa d'una comunicació d'exempció emesa per la Unitat Tramitadora, haurà d'aportar-la en l'opció de pagament: Aportar justificant.

Abans de continuar amb el procés de sol·licitud, llegeixi atentament la següent informació d'utilitat:

IconoInternet  Premi aquí per a obtenir més informació...

IconoInternet  Guia de l'usuari per al tràmit d'Equivalència de títols universitaris estrangers a Seu Electronica

 

DESISTIMENT DE SOL·LICITUDS PRÈVIES: Si ja va presentar una sol·licitud per a aquest procediment segons la normativa anterior (Reial decret 967/2014, de 21 de novembre) i desitja desistir d'ella per a tramitar-la amb la normativa actual (Reial decret 889/2022, de 18 d'octubre), pot descarregar i emplenar el Model d'escrit de desistiment, que podrà adjuntar en l'apartat corresponent de la nova sol·licitud.

 

- Per a realitzar la tramitació de la sol·licitud, premi el botó Accedir al Procediment: